El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

El Mercat de segona mà de Canyelles escalfa motors

2015 09 29 ElMercat 01Aquest diumenge vinent 4 d’octubre al matí, se celebrarà El Mercat de segona mà de Canyelles. El Mercat es realitza amb l’objectiu de donar noves oportunitats d’ús als objectes que tenim per casa que, un cop ens han deixat de ser útils, segurament algú altre ho podrà aprofitar. Així, es tracta de la nostra festa de la reutilització.

En aquesta edició El Mercat s’ha ubicat en un nou emplaçament, en un dels vials laterals de la carretera de Vilafranca, entre les rotondes, complementant l’activitat del mercat setmanal dels diumenges.

Llegeix més...

Alliberament de xots

2015 09 15 AlliberamentXots 01Dins de les jornades d'activitats de natura programades, el dia 9 de setembre es van realitzar uns nous alliberaments d'ocells. En aquest cas van ser vuit xots que un grup de voluntaris van col·laborar a deixar-los en quatre caixes-niu instal·lades prèviament al bosc.

El xot (otus scops) és el rapinyaire nocturn més petit que tenim al nostre país. S'alimenta d'insectes i d'algun ratolinet o musaranya i ens visita cada primavera i torna a marxar en aquestes dates (setembre). És a dir, és un ocell migrador que passa els mesos més freds al continent africà. Per escoltar el seu cant fes clic aquí.

Llegeix més...

Reanimals, concurs d’animals amb material reciclat

2015 09 30 AnimalsReciclatgeDes de l’àrea de Medi Ambient s’organitza una nova iniciativa, un concurs amb la temàtica del regne animal, el Reanimals.

Per tal de fomentar la reutilització, es tracta de construir figures d’animals, o parts representatives d’aquests, amb materials que poden ser reciclats.

Ja està obert el termini poder presentar les propostes, i fins al 30 de setembre hi ha temps per a fer-los arribar a l’Ajuntament de Canyelles.

Llegeix més...

Alliberament de gamarús al Puig de l’Àliga

El moment  de l'alliberamentEl passat dissabte 1 d’agost, al Puig de l’Àliga, es va dur a terme una de les activitats de natura programades: es van alliberar quatre exemplars de Gamarús (Strix aluco). Aquests rapinyaires nocturns provenien del centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa. El coordinador de l’activitat, en Xavi Bayer, naturalista de la nostra comarca i membre de la societat per l’estudi de la natura Còbit, va explicar els trets més importants d’aquest ocell i la seva biologia.

Tot seguit dos voluntaris van alliberar-ne dos i els altres dos van ser transportats a una caixa-niu, instal·lada prèviament en un bosc proper, amb la intenció que la temporada vinent l’utilitzin per criar. 

Llegeix més...