L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

La Diputació de Barcelona atorga 55.000?€ pel desenvolupament de polítiques socials i educatives

A l‘Ajuntament de Canyelles li han estat concedides diverses subvencions en matèria de serveis socials i serveis educatius per tal de donar suport a les famílies i persones amb situació de major vulnerabilitat durant l’any 2015. En el context socioeconòmic actual, és una prioritat dur a terme polítiques educatives i socials.

Des de les àrees d’Ensenyament i de Benestar Social de l’Ajuntament es realitzen accions per a l’acompanyament a l’escolaritat de l’alumnat de primària i secundària, suport a la funció educativa de les famílies i serveis de petita infància. Des de l’equip bàsic de serveis socials d’atenció primària es realitzen actuacions com són la concessió de prestacions econòmiques d’urgència social, serveis d’atenció domiciliària i teleassistència, així com prevenció, orientació i suport davant diferents problemàtiques socials i d’infància en risc.

L’atorgament d’aquests 55000?€ permetrà desenvolupar accions de treball educatiu i preventiu per a la millora de la cohesió social del municipi.

Xerrada sobre el trastorn de l'espectre autista

2015 03 21 TEA

L'Associació Autisme amb Futur organitza una xerrada sobre el Trastorn de l'Espectre Autisme (TEA) al centre cívic la Geltrú, dirigida a tots aquells que volen tenir una informació general, tant si tenen dubtes sobre el que els hi passa als seus fills, germans, nets, nets, alumnes, amics, etc... o tan sols per què volen saber més sobre el trastorn, les seves àrees afectades i les característiques de cadascuna.

Aquesta xerrada serà oberta per a tothom que hi vulgui assistir totalment gratuïta. Per a qualsevol consulta us podeu posar en contacte amb nosaltres enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Catalunya per l'equitat de gènere

Aquest diumenge, Dia Internacional de les Dones, com cada 8 de març, les dones de tot el món fem sentir la nostra veu per tal de recordar que la lluita per la igualtat entre els homes i les dones és una lluita quotidiana i constant, que ve de lluny i que encara té molt camí per recórrer.

El 8 de març recordem aquelles que ens han precedit, aquelles que han lluitat pels drets bàsics dels que gaudim avui, dones anònimes com les treballadores de la Cotton de Nova York, les sufragistes de Sèneca Falls o les mestres de la 2a República. I dones que s'han significat en la vida pública, social, cultural o política creant referents i ampliant els horitzons i les oportunitats de totes: Francesca Bonnemaison, Virginia Wolf, Marie Curie, Caterina Albert (amb el pseudònim de Víctor Català), Maria Mercè Marçal, Margarida Xirgu, Victòria Kent, Frederica Montseny, Carme Karr i tantes altres.

Programes terapèutics i socioeducatius per les famílies de Canyelles

A partir del mes de febrer l’Ajuntament de Canyelles cedirà un espai quinzenalment dels Serveis Socials a Eduvic SCCL.

Eduvic és una societat cooperativa de treball associat constituïda el 1994, amb caràcter d’iniciativa social, sense ànim de lucre que té per objectiu treballar amb la infància, l’adolescència i la joventut, en general i en risc social, incidint en les seves famílies, en el seu entorn i en la societat, tant a nivell especialitzat com a nivell preventiu.

La finalitat és que EDUVIC, des de la Plataforma Cruïlla, i amb el suport econòmic del programa CaixaProinfància de la Fundació La Caixa, pugui atendre de forma gratuïta a les famílies dels nens i nenes, derivats i valorats des dels Serveis Socials Bàsics de Canyelles, portant a terme programes terapèutics i socioeducatius que promoguin processos d’abordatge i superació de les dificultats relacionals i l’exercici d’una parentalitat positiva i eficient.

L’Ajuntament de Canyelles ofereix el servei de primera acollida

L’Ajuntament de Canyelles ha creat un servei de primera acollida amb la voluntat de millorar i agilitzar l’atenció als ciutadans i les ciutadanes. El servei està dirigit a les persones que s’adrecen per primera vegada als serveis socials d’Atenció Primària bé per iniciativa pròpia, d’algun familiar, veí, institució o servei. També es dóna servei a les persones que tot i haver estat ateses amb anterioritat, en l’actualitat no reben atenció i el seu expedient està tancat.

Aquest servei ha entrat en funcionament durant el mes de novembre per a les persones empadronades a Canyelles i es du a terme els dimarts de 10 del matí a 1 del migdia, demanant sempre cita prèvia a l’Ajuntament. L’objecte principal dels serveis socials bàsics és promoure els mecanismes per conèixer, prevenir i intervenir amb persones, famílies i grups socials, especialment si es troben en situacions de risc d’exclusió.