El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

El Mercat de Troc tanca edició amb rècord de parades i èxit d’intecanvis i vendes

 

El passat 22 d’abril pel matí, l’Ajuntament de Canyelles, l’associació de veïns de Les Amèriques i els Dracs de Canyelles, van organitzar la 3a edició del Mercat de Troc i venta d’articles de segona mà, a la plaça Francesc Macià de Canyelles, al costat del mercat setmanal.

Llegeix més...

Setmana del Medi Ambient a Canyelles

Del 22 al 29 d’abril, es celebrarà a la Sala Multicultural de Canyelles la Setmana del Medi Ambient. S’organitzen una sèrie d’activitats, la majoria vinculades a la recollida i la gestió de residus, que pretenen captar l’atenció del visitant i sensibilitzar-lo en iniciar o bé seguir mantenint actituds respectuoses amb el medi, actituds que si s’incorporaren dins la nostra quotidianitat, no representen gairebé esforç i sí molt benefici de cara al nostre entorn.

Les activitats que es podran trobar seran 2 exposicions anomenades “Dóna la volta. Del residu al recurs” i “Orgànica”, on de forma amena i atractiva, doncs fins i tot hi haurà un joc interactiu, se’ns mostra què se’n fa de les deixalles que curosament anem separant i abocant al contenidor corresponent. Els més petits de la casa podran gaudir d’un inflable que, d’una manera lúdica, hi haurà uns monitors que ajudaran a aprendre a fer la separació de deixalles des de casa. També s’hi podrà trobar informació sobre projectes que actualment estan en marxa a Canyelles i informació general de diferents campanyes mediambientals.

Llegeix més...

Protecció contra els incendis forestals a les urbanitzacions i els nuclis aïllats

Passat el 15 de març, entrem en una època d’alt risc d’incendis forestals, i més tenint en compte l’extraordinari hivern sec que hem tingut. Canyelles té un terme municipal amb força massa forestal i, per tant, amb més probabilitat de patir incendis.

Amb l’objectiu de recordar les precaucions i establir un protocol d’actuació ciutadana en cas d’incendi forestal, l’Ajuntament de Canyelles ha realitzat un full informatiu dins el pla d’autoprotecció per a les urbanitzacions i els nuclis aïllats anomenat “Protegiu-vos dels incendis forestals”. Aquest estarà publicat al web municipal i es dispensarà en els edificis municipals, a més dels centres socials de les urbanitzacions i en algunes empreses del municipi.

Aquesta actuació també té l’objectiu de detectar les famílies o persones soles que viuen en zones molt aïllades o que no tenen possibilitats de mobilitat, per tal de poder planificar evacuacions especials en cas d’incendis forestals a la zona. Les persones que estiguin en situació de malaltia, disminució o per falta de vehicle, poden sol·licitar ser considerats casos d’evacuacions especials en cas d’incendi, dirigint-se al l’Ajuntament de Canyelles i sol·licitant-ho per escrit. En aquest sentit, s’ha establert una coordinació amb l’àrea de Serveis Socials perquè la treballadora familiar que actua a Canyelles faci arribar el full informatiu a les famílies que atén i, si es considera necessari, també puguin registrar-s'hi.

Veure el document de recomanacions

S'obren les inscripcions per participar al Mercat de Troc!

Canyelles organitza el proper 22 d’abril el Mercat de Troc. Es tracta d’un mercat d’intercanvi i compra-venda de productes de segona mà que poden ser llibres, música, mobles, petits electrodomèstics, objectes de decoració estris de cuina, electrònica, jocs...

Tindrà lloc a la plaça Francesc Macià el diumenge pel matí i està organitzada per l’Ajuntament, l’Associació de Veïns de les Amèriques i l’associació Dracs de Canyelles.

L’objectiu del Mercat és sensibilitzar sobre la vida útil dels objectes que tenim a casa i la seva reutilització, donant-los una segona vida. Les persones interessades a participar-hi poden consultar les bases en aquest mateix al web. Les inscripcions ja són obertes i es podran fer fins el dissabte 14 d’abril al mateix Ajuntament o bé enviant tota la documentació, inclòs el justificant de pagament (veure les bases), a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Podeu consultar les bases de participació en el següent enllaç:

Bases de participació

Podeu descarregar el full d'inscripció en el següent enllaç:

Inscripció Mercat de Troc